Sinds 2001 organiseert Dirk de Wit Design een serie lezingen en excursies in samenwerking met Galerie-Unita. Alle thema’s kunnen ook afzonderlijk als een twee en half uur durende lezing op locatie worden georganiseerd.

Lezing met een daaraan verbonden excursie.

1.

Thema de Amsterdamse School. Met een bezoek aan het Spaarndammerplantsoen (1917-1920) van architect de Klerk, het Scheepvaarthuis (1912-1916) van de architecten van der Mey, de Klerk en Kramer, gecombineerd met mijn persoonlijke ervaringen met de meest markante persoon van de Amsterdamse School namelijk architect H.Th Wijdeveld (1885-1987).

Zie impressiepagina van H. Th Wijdeveld.

2.

Architect Dudok en het Nieuwe Bouwen. Met een bezoek aan het raadhuis in Hilversum en het voormalige sanatorium Zonnestraal van architecten Duiker, Bijvoet en Wiebenga.

3.

Jugendstil van de Arnhemse architect Diehl met o.a een bezoek aan de Transvaalbuurt. Ook zijn latere werk zoals het gebouw van de Vesta (1930-1932) komt aan bod.

lees meer

      A


      B


      C

Foto A Gedeelte van het tijdschrift Wendigen (de spreekbuis van de Amsterdamse School) omslag uit 1924 met als onderwerp Dudok.
Foto B Onderweg met een groep belangstellende natuurlijk is er tijd voor een gezellige lunch.
Foto C Interview radio Gelderland met Dirk de Wit.